sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Carnaval Veneţia-Valentine's Day-262 euro

Oferte începând de la 262 Euro
- 4 nopţi cazare
- mic dejun
- transport cu avionul
TOATE TAXELE INCLUSE!!!
CARNAVALUL DE LA VENEŢIA
Carnavalul de la Veneţia, la fel ca toate celelalte carnavaluri, este organizat în fiecare an in perioada de dinaintea lasării Postului Paştelui. Festivitatea de dinaintea postului creştin a devenit cu timpul o scuză bună pentru organizarea unui eveniment de amploare care aduce aminte de sărbătorile păgâne. Papii Clement al IX-lea şi al XI-lea şi Benedict al XIII-lea au fost dintre cei care au încercat din răsputeri să readucă carnavalul înapoi în limitele religioase, dar în Veneţia, influenţa lor nu s-a facut simţită.
Istoria Carnavalului de la Veneţia începe în 1162 iar primul document scris care atesta carnavalul veneţian datează din 1268 când este menţionată şi folosirea măştilor.
Carnavalul de la Veneţia a luat cea mai mare amploare în secolul XVIII când, odată cu scăderea influenţei politice a Veneţiei, consumul de plăceri a atins rate fulminante. Mulţi tineri bogaţi din toată Europa acelor vremuri au luat parte la carnaval alaturi de veneţieni. Picturile lui Francesco Guardi şi jurnalele lui Giacomo Casanova sunt cele mai cunoscute simboluri ale acestei epoci.
Semnificaţia şi amploarea Carnavalului de la Veneţia a scăzut treptat în decada anilor 1930, când Mussolini a interzis sărbătorirea carnavalului. Abia în 1979, un grup de veneţieni şi iubitori ai Veneţiei au hotărât să reânvie tradiţia. La puţini ani după, carnavalul şi maştile veneţiene au ajuns să fie cunoscute în întreaga lume ca simbol al Veneţiei pe timp de iarnă.
Cum ar fi Carnavalul de la Veneţia fără superbele măşti? Nici nu vreau să îmi imaginez! Măştile sunt ceea ce fac carnavalul unic, special, la fel cum gondolele confera aerul de poveste Veneţiei. Pe vremuri, masca îţi oferea protecţie şi intimitate. În prezent însă îţi oferă doar un aer misterios. Dar poate că tocmai acest mister e ceea ce a făcut carnavalul veneţian atât de special. Măşti reprezentând personaje din Commedia dell´Arte sau măşti mai sinistre, măşti colorate şi strălucitoare, măşti cu pene sau nu, costume de epocă, muzică de viori, o sală imensă de bal, ascunsă într-un palat pe mal la Canal Grande, focuri de artificii cu licuriri în apă... ce altceva îţi poţi dori într-o seară de carnaval?
sursa:http://suntemingeri.blogspot.com/


Perioada în care se organizează carnavalul 2010 este 05-16 feb. !!!

Oferta cu plecare cu autocarul din Timişoara via Arad

3 zile; 11-14 feb.

199 Euro/pers.

Alte destinaţii romantice pentru Valentine's Day:


Roma de la 145 euro
13 feb - 16 feb 2010

avion din Timisoara
cazare 3 nopti cu mic dejun


Paris de la 187 euro
13 feb - 16 feb 2010
avion din Timisoara
cazare 3 nopti cu mic dejun


Barcelona de la 190 euro
12 feb - 15 feb 2010

avion din Timisoara
cazare 3 nopti cu mic dejun


Londra de la 159 euro
12 feb - 14 feb 2010

avion din Timisoara
cazare 2 nopti cu mic dejun


TAXELE DE AEROPORT SUNT INCLUSE !!!

Nici o zi fără Destinaţii Promoţionale!
Pentru contact, informaţii, oferte, rezervări folosiţi
radu.stepan@gmail.com , radu.stepan@yahoo.com
radu.stepan@trm-europe.ro
yahoo ID radu.stepan , skype ID radu.stepan
tel. 0754 936 859 ,
sau folosiţi MOTORUL DE CAUTARE OFERTE din josul paginii.