marți, 12 ianuarie 2010

Bruxelle

Pentru o iesire de un weekend din tara, Bruxelles-ul si imprejurimile sale sunt o destinatie placuta si suficienta. Capitala Belgiei este o destinatie mai interesanta decat ti-ai imagina la prima vedere, care satisface si gusturile celui ahtiat dupa muzee si arhitectura, dar si cele ale boemului in cautare de cafenele, magazine si promenada. Bruxellesul are in centru un loc numit Petit Ring, inconjurat de ziduri din secolul al XIV-lea, sectionat in trei districte.


Intre doua dintre ele, orasul de jos si orasul de sus, se afla un bulevard larg, unde se gasesc cafenele, restaurante si magazine.
Bulevardul strabate Grand Place, marea piata care este de fapt inima orasului si unde isi petrec timpul atat turistii cat si localnicii, pasind cu placere, zi de zi, pe piatra cubica.





Grand Place este una din cele mai frumoase piete din Europa, una care nu poate fi ratata daca esti in trecere prin Belgia sau in vacanta.





Aici ai parte, in functie de ocazie, de uriase aranjamente de flori, de festivaluri si manifestari de amploare, si, nu in ultimul rand, de o viata de noapte posibila doar in marile orase.





Vino aici doar pentru a bea o cafea si a admira minunatele case de secol XVII, decoratiunile aurite, coloanele, ferestrele inalte si statuile vechilor demnitari calare.








Pe o parte a pietei se poate admira fatada elaborata a Hotel de Ville, dar si alte minunate exemple de arhitectura in stil flamand.






Peste tot unde te intorci, cosuri cu flori infrumuseteaza orice colt, in vreme ce turistii se relaxeaza in fata unui pahar de bere locala Mort Subite Gueuze.




Aici ai sentimentul bizar de a te afla in centrul lucrurilor - simbolic, stiind ca Bruxellesul este orasul aflat in centrul puterii Europei, gazduind institutiile UE.



Daca restaurantele pe marginea strazii, cu vin alb, bere neagra si scoici in meniu nu va sunt pe plac, Bruxellesul are o bogatie de muzee - trei dintre acestea se afla in Parcul Leopold, in afara zidurilor Petit Ring.




Mai faceti vizite la Palais Royal, Catedrala, Musees Royaux des Beaux Arts, Musees Royaux d'Art et Histoire si la uriasul Atomium.

Cei care vor sa ia pulsul orasului se vor indrepta spre St. Giles, in sudul orasului, un cartier mai artistic si mai boem al capitalei.







Pentru shopping in Bruxelles, puteti merge in galeriile Saint Hubert-Sint Hubertusgalerijen, care au onoarea de a fi primul mall din lume, cu toate caracteristicile cunoscute- magazine, restaurante, librarii si cinematograf.


O alternativa la mall este Marche aux Puces-Vlooienmarkt, o piata de vechituri din Place du Jeu de Balle-Vossenplein, unde se pot gasi fel de fel de chilipiruri.




In pofida atator locuri impresionante care merita vazute, Bruxelles ramane un loc binecunoscut pentru bere, asa ca puteti vizita berariile, carciumile si barurile care fac cinste orasului si atrag mii de turisti.



Tara intreaga este un amestec de influente, la fel ca si capitala, avand o reputatie de a fi prietenoasa si progresiva. Cladirile vechi se imbina armonios cu cele noi, numai sticla si beton, intr-un mod care nu-ti agreseaza ochiul.


Vechiul si noul se simt bine impreuna si creeaza o atmosfera tihnita, care destreseaza turistul si il imbie sa mai pofteasca si alta data.

Sursa: Ziare.com

Nici o zi fără Destinaţii Promoţionale!
Pentru contact, informaţii, oferte, rezervări folosiţi
radu.stepan@gmail.com , radu.stepan@yahoo.com
radu.stepan@trm-europe.ro
yahoo ID radu.stepan , skype ID radu.stepan
tel. 0754 936 859 ,
sau folosiţi MOTORUL DE CAUTARE OFERTE din josul paginii.