vineri, 1 ianuarie 2010

New York



New York este o galaxie a aventurii in acelasi timp eleganta, excitanta si bizara. Este un oras care se misca atat de rapid, incat iti trebuie energie si ca sa stai nemiscat.
Despre New York s-au scris mii de carti, s-au facut sute de filme, dar nimic nu se compara cu intalnirea directa cu Marele Oras.


Cel mai mare oras al lumii se afla in nord-estul Statelor Unite ale Americii, la tarmul Oceanului Atlantic, in zona de varsare a fluviului Hudson, fiind asezat atat pe insulele Manhattan, Long si Staten cat si pe continent.

Ca si multe alte orase mari, New York este impartit in districte. Cele cinci boroughs (Manhattan, Brooklyn, Queens, Bronx, Staten Island) ale orasului sunt de fapt regiuni administrative diferite - fiecare cu independenta locala si cultura diferita. Fiecare borough are cartiere individuale - unele de doar cateva blocuri lungime. Unde locuiesti si lucrezi in New York spune intregii lumi cine esti.

Simbolurile orasului, de la Statuia Libertatii la Empire State Building, sunt reprezentative pentru Statele Unite. Turistii viziteaza anual New York-ul, atrasi de spectacolele fascinante de pe Broadway, de exponatele din cadrul Muzeului Metropolitan de Arta, de posibilitatile nelimitate de shopping de pe Fifth Avenue si Madison Avenue sau de incitanta viata a animalelor din cea mai mare gradina zoologica din America, Bronx Zoo.
Central Park este in intregime un parc artificial. El a fost proiectat si inaugurat in 1857 de Frederick Law-Olmsted. Insula de verdeata este dispusa in toata partea centrala a insulei Manhattan, si este un adevarat monument de indemanare umana. Mii de locuitori ai terenului destinat parcului au fost mutati, mlastinile au fost drenate, milioane de metri cubi de sol au fost transportate si nivelate, au fost plantati mii de arbori si arbusti, tone de roca si bolovani au fost distribuite pe intinsul parcului.
Lucrarea a durat 16 ani, iar la inceput se putea vizita doar mergand cu sareta. Si astazi, amatorii de senzatii hipice pot alege o astfel de plimbare.New York-ul este un oras scump, un oras al modei si al suvenirurilor. Exista o multitudine de magazine si uriase centre comerciale.
Pentru cei care nu vor doar sa circule o ora cu autobuzul pentru a-si face cumparaturile, incercati Greenwich Village, in special in zona de langa intersectia dintre strazile Broadway si Prince. Cartierul este unul dintre cele mai frumoase din Manhattan.
sursa: Ziare.com
Nici o zi fără Destinaţii Promoţionale!
Pentru contact, informaţii, oferte, rezervări folosiţi
radu.stepan@gmail.com , radu.stepan@yahoo.com
radu.stepan@trm-europe.ro
yahoo ID radu.stepan , skype ID radu.stepan
tel. 0754 936 859 ,
sau folosiţi MOTORUL DE CAUTARE OFERTE din josul paginii.